multiblog.hu család tagja

 Borozok.hu

Joanna Simmon brit borszakíró (22 évig volt például a The Sunday Times kolumnistája), a Decanter World Wine Awards bírálóbizottságának a tagja november után februárban ismét a tokaji Barta Pince egyik tételét választotta a hét borának. Ezúttal a 2017-es Egy Kis Furmint kapta a megtisztelő címet, mint “a fajta egyik legjelesebb képviselője, ami ideális aperitif, de jól működik zöldfűszeres-citromos hallal, ázsiai fűszerekkel és salátával is”.

Novemberben a pincészet 2015-ös Öreg Király-dűlő furmintja kapott hasonló elismerést, ami Joanna szerint egy “mesésen aromagazdag bor, kávébabos, virágos, mirabelles, lime-os és füstös-ásványos jegyekkel, kiváló választás édes zöldségekhez, paradicsomhoz, halakhoz, csirkéhez, pulykához és tejszínes mártásokhoz”.

A tavalyi év vége egyébként igazán sikeresen alakult a Barta pincénél, két további elismerést is kaptak. Decemberi, Kerülőutak rovatunk keretében tett látogatásunkon rá is kérdeztünk a tulajdonos Barta Károlynál, szerinte minek köszönhető az utóbbi idők “díjesője”.

Forrás: boraszportal

Kövessetek minket a facebookon is!

Kategóriák

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!